Wallart Original Brand
3d walls in Decors magazine The netherlands wallart

Decors magazine: The netherlands

Wat ooit als afval na de productie van rietsuiker werd verbrand, wordt tegenwoordig als grondstof gebruikt bij de vervaardiging van deze zeer hippe en moderne 3D-wandpanelen. De 3D-wandpanelen zijn in verschillende modellen te verkrijgen en in de Verenigde Staten werden ze al door designers als eco-vriendelijk product van het jaar verkozen. De grondstof van de panelen is gerecycled  en het materiaal is composteerbaar. Bij de winning van rietsuiker blijft een vezelachtige residu over, dat men ‘bagasse’ noemt en dat wordt hergebruikt. WallArt is in 20 verschillende modellen verkrijgbaar; voor het ontwerp werkte het bedrijf samen met 4 studenten van de Design Academy Eindhoven. MyWallArt is als onderneming in Eersel en Hong-Kong gevestigd, en houdt zich bezig met het ontwerpen, produceren en vermarkten van eco-producten voor huis en interieur. 

 

WallArt brengt je wanden tot leven met moderne en eco-vriendelijke 3D-wandpanelen die gemaakt zijn van de vezel van de suikerriet plant. De vermalen vezels, ooit als restafval na de winning van suiker uit deze suikerriet plant overgebleven, vormen nu de basis van dit makkelijk toepasbare eco- vriendelijke product. De grondstof van de WallArt 3D-wandpanelen is 100% gerecycled, volledig composteerbaar en daardoor dus 100% biologisch afbreekbaar.

 

In 2009 in de Verenigde Staten door interieurontwerpers verkozen tot het eco-vriendelijke design product van het jaar. Een product met een eigenschap die echt helemaal thuis past in de tendens van deze tijd, namelijk: duurzaamheid... De WallArt 3D-wandpanelen zijn zo ontworpen dat ze gezamenlijk een repeterend patroon vormen en kunnen na montage worden geschilderd in elke gewenste kleur die past bij het interieur en de te realiseren gewenste woonstijl.