Wallart Original Brand
wallart 3d walldecor ED The netherlands

ED: The netherlands

Het Eerselse bedrijf WallArt introduceert nu soortgelijke panelen gemaakt van bagasse. Dit is een vezelachtig product dat overblijft nadat aan suikerriet de suiker is ontrokken. Vroeger werd het als afval verbrand. Anno 2010 dient het als biobrandstof, wordt het gebruikt in de verpakkingsindustrie en nu dus ook in de woonbranche. Bagasse is recyclebaar en bovendien composteerbaar. “Leg je deze wandpanelen in de sloot, dan zijn ze na drie maanden helemaal verteerd. Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar”, vertelt Robert Kits van WallArt.

 

Aan de muur vormen de panelen een fraai repeterend patroon. Vier studenten van de Eindhovense Design Academy ontwierpen de designs: Gaps, Bricks, Waves en Ellipses. Begin december komen daar nieuwe varianten bij: Cubes Pitches, Vaults en Sweeps. Een aantal panelen een halve of een kwartslag draaien, levert een extra levendig effect op. Kits: “Je kunt er heel creatief mee omgaan”. Wie een beetje handig is, monteert de panelen zelf met een montagekit (High/Instant Tack of Direct Grip) aan de muur. Het wegwerken van de naden doe je met acrylaatkit. Hele vertrekken zullen niet gauw van de 3D-wandpanelen voorzien worden, maar bevestigd op één muur zorgen ze voor een fraai, opvallend accent. Met een kwast, dikke roller – of beter nog een verfspuit – schilder je ze in elke gewenste kleur. 

 

De wandpanelen van WallArt zijn verkrijgbaar bij Bodeco in Westerhoven (inclusief montage). Vanaf het voorjaar kunnen doe-het-zelvers ervoor terecht bij diverse bouwmarkten, verf- en speciaalzaken. De kosten bedragen 19,95 euro per vierkante meter, exclusief kit. “Je laadt ze bij de bouwmarkt zo in je auto; een paneel weegt slechts 275 gram’, vertelt Kits, die inmiddels uit alle hoeken van de wereld orders voor wandpanelen krijgt. “Bedrijven uit de Malediven, Mexico, Australië, Slovenië, Georgië, allemaal weten ze ons te vinden.”